nieuws

27 mrt 2009, 09:09

Groningse creatievelingen werken vandaag massaal over

Het zal vanavond nog lang rustig blijven in de Groningse horeca. Daar kunnen ze de deuren wel sluiten, want medewerkers uit de creatieve sector zie je eind van de middag en begin van de avond niet in de kroeg. Ze hebben besloten massaal over te werken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwe Garde, netwerk voor jonge creatieven, organiseert vandaag namelijk voor de vijfde keer ‘8 uur overwerken voor het goede doel’ (8UO). Naast Groningen, Den Haag en Rotterdam wordt er ook in Utrecht, Amsterdam, Apeldoorn, Leeuwarden en Tilburg acht uur overgewerkt. In Groningen werken meer dan 30 creatieven van 18.00-02.00 uur over voor Stichting Groninger Landschap, Stichting Ambiance Noord-Nederland, Stichting DIDI, HealthNet TPO en One World Experience.


“Goede doelen hebben hun geld hard nodig voor hún goede doel. Hierdoor blijven er vaak weinig middelen over voor het inhuren van adviesbureaus die ervoor kunnen zorgen dat ze een groter publiek bereiken”, aldus Herman Kopinga, voorzitter Nieuwe Garde Groningen. “Daarom doneren creatieven tijdens 8UO in Groningen hun energie, expertise en goede ideeën en werken ze acht uur aan campagnes en ontwerpen voor huisstijlen, radiospotjes, websites, logo’s, commercials of wat er ook maar nodig is voor een specifiek goed doel.”


Herman: “En het mooiste is: het mes snijdt aan twee kanten. Naast het leveren van een wezenlijke bijdrage aan de maatschappij, wisselen de creatieven onderling creativiteit en inspiratie uit. Dit betekent voor hen het opdoen van een heleboel ervaring die ze kunnen bijschrijven op hun portfolio. Daarnaast doet iedereen tijdens de avond/nacht waardevolle contacten op.”


Voor zowel de goede doelen als creatieven belooft het vrijdag 27 maart weer een fantastische avond/nacht te worden. In een ambiance van muziek, eten en drinken wordt er van elkaar geleerd, worden ervaringen uitgewisseld, contacten opgedaan en bovenal geweldige resultaten gecreëerd. Het evenement is op 27 maart a.s. de hele avond en nacht in woord en beeld te volgen via www.achtuuroverwerken.nl.