nieuws

09 mei 2002, 00:12

Groningse condoleance-site Fortuyn trekt record 24.000 bezoekers

De condoleancewebsite voor Pim Fortuyn heeft een record aantal bezoekers getrokken. Sinds de site maandagavond in het leven werd geroepen hebben 24.000 mensen uit Nederland en andere landen via de website hun medeleven betuigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een site die is te bezoeken op het adres: www.icondolement.nl Deze bevat een zwart-wit-foto van Fortuyn en een korte tekst. ‘Pim Fortuyn (54) is maandagavond kort na zes uur in het mediapark in Hilversum neergeschoten. Onbegrijpelijk, hoe heeft dit kunnen gebeuren? .............. ? Betuig hier uw medeleven! Respect !’
Volgens initiatiefnemer en webmaster Gert van Braak uit is het niet eerder voorgekomen dat zijn site, die eerder ook werd gebruik na het overlijden van andere prominenten, zoals Toon Hermans en Herman Brood, in korte tijd zoveel bezoekers trok die een boodschap achterlieten. De website bestaat sinds mei 2000, en werd ook gebruikt om condoleances te maken na de vuurwerkramp in Enschede en de brand in Volendam. In de nacht van maandag op dinsdag waren er problemen met de capaciteit. Door de enorme belangstelling was de site enige tijd onbereikbaar. Maar inmiddels zijn er drie stevige servers ingezet, zodat de website de drukte nu goed aan kan.