nieuws

21 nov 2001, 00:12

Groningse communisten ziek geworden bij voorbereiden ludieke actie

Groningse communisten zijn ziek geworden bij het voorbereiden van een actie tegen de Blauwe Stad in oost-Groningen. Ze zijn nog steeds niet helemaal genezen. Dat meldt zojuist het Nieuwsblad van het Noorden

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Nieuwsblad werden communisten in Scheemda die bijna twee weken geleden een actie voorbereidden tegen de start van het ambitieuze woon- en recreatieproject ‘De Blauwe Stad’, ziek en bliezen daarom hun protest af.
De Verenigde Communistische Partij in Scheemda is al jaren tegenstander van De Blauwe Stad waar kostbare koophuizen worden gerealiseerd in een waterrijke omgeving. Deze laatste communisten van Nederland wilden hun bezwaren op symbolische wijze kenbaar maken door de democratie ten grave te dragen. Het was de beoeling om de democratie te symboliseren middels een doodskist met daarin een stoffelijk overschot dat de democratie voorstelde.
En vervolgens ging het mis. Want om het geheel een realistische indruk te geven moest de lijkkist pikzwart worden geschilderd. ‘En hoewel op het blik een waarschuwing stond voorzichtig te zijn met inademen van de verfdampen, werden de actievoerders dermate ziek dat ze zaterdagmorgen 10 november (start van de Blauwe Stad) hun actie moest afblazen’, meldt het Nieuwsblad vanmiddag.
De leider van de communisten, Engel Modderman uit Oostwold, is nog steeds niet geheel de oude. Nu, twee weken na het verven van de doodskist voelt hij zich nog zeer belabberd.