nieuws

07 aug 2002, 00:12

Groningse burgemeester in problemen door leveren onjuiste c.v.

Burgemeester Meijerman van Veendam is in politieke problemen gekomen omdat hij bij zijn sollicitatie twee afwijkende c.v’s heeft overgelegd aan de gemeenteraad en aan Commissaris der Koningin Alders. Dat is vanmorgen onthuld door het Dagblad van het Noorden. Ook Radio Noord besteedt vandaag uitvoerig aandacht aan de kwestie en meldt nu al , nog voor de gemeenteraad is gehoord, dat de positie van Meijerman ‘wankelt’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kernprobleem is dat Meijerman (PvdA) in een curriculum vitae dat hij stuurde aan Commissaris der Koningin Hans Alders niet heeft vermeld dat hij eigenaar is van een adviesbureau. Maar in zijn c.v. dat hij stuurde aan de gemeenteraad zou wel hebben gestaan dat hij zo’n adviesbureau heeft.
Zelf heeft Meijerman laten weten dat er sprake is van een ‘vergissing’. Enkele gemeenteraadsleden in Veendam vinden wel dat de geloofwaardigheid van Meijerman in het geding is gekomen. Volgens hen D66-raadslid Bleeker kan het niet zo zijn dat een burgemeester er een privé-adviesbureau op na houdt. ‘Daarmee komt zijn onafhankelijkheid in gevaar’. Maar het D66 raadslid vindt wel dat een burgemeester recht heeft op wederhoor. Daarom weigert hij een definitief oordeel te vellen over de kwestie. ‘Eerst moet de zaak in de Veendammer gemeenteraad aan de orde komen’, aldus Bleeker vanmiddag voor Radio Noord. Waarschijnlijk is er volgende week al een raadscommissievergadering.