nieuws

11 mrt 2010, 10:10

Groningse burgemeester doet aangifte tegen lekken naar Stadspartij

De burgemeester en wethouders van Groningen hebben aangifte gedaan van het lekken of het beschikbaar stellen van een vertrouwelijk stuk aan een raadslid. Het zou gaan om een concepttekst over de aanleg van de regiotram die tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in handen kwam van Robert Prummel, lijsttrekker van de Stadspartij. Dat maakte de gemeente donderdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Stadspartij, uitgesproken tegenstander van het plan, zette een deel van de verkregen notitie op de eigen website. Ook werd de informatie gebruikt in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Prummel heeft eerder al laten weten dat hij het stuk heeft gekregen zonder dat hij weet wie de afzender is.

De Groningse burgemeester en wethouders sluiten het niet uit dat de informatie door een gemeenteambtenaar is gelekt. Ook bestaat de mogelijkheid dat het stuk is ontvreemd. Het gemeentebestuur vindt het onaanvaardbaar dat vertrouwelijke informatie via een lek op deze wijze in handen komt van derden. De politie en justitie gaan onderzoeken wie het stuk naar buiten heeft gebracht en de wijze waarop dat is gebeurd.

De Stadspartij was een van de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. De partij steeg van twee naar vijf zetels.