nieuws

01 jan 2010, 12:12

Groningse brandweer 200 keer in actie

De brandweerkorpsen in stad en regio Groningen zijn tussen Oudjaarsavond 18.00 en Nieuwjaarsochtend 06.00 uur in totaal naar schatting 200 keer in actie gekomen voor het blussen van Oud & Nieuw gerelateerde buitenbranden. Ongeveer 80 brandjes werden geblust in de stad Groningen. De overige kwamen voor rekening van de korpsen in de provincie. Verreweg de meeste inzet was nodig voor het blussen van  “vreugdevuren” die te groot waren of die werden aangestoken op locaties waar dat niet gewenst

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

was. Bij de bluswerkzaamheden werd nauw samengewerkt met de politie en de gemeentelijke milieudiensten. De brandweer moest in de provincie meerdere keren uitrukken voor een aantal schuurbrandjes en container- en autobranden. In Hoogkerk werd op een kruising een caravan in brand gestoken.
Ook was er een aantal, relatief kleine, woningbranden. Aan de Invasiestraat in Groningen brandde een slaapkamer van een flatwoning uit. Aan de Ossehoederstraat in de stad werd even voor middernacht een brand in de kelder van een gallerijflat geblust. Even na 00.30 uur brak brand uit op de zolderverdieping van een woning aan de Schapenstraat in Groningen; forse brandschade in de badkamer was het gevolg. Aan de Iepenlaan in Alteveer (gemeente Stadskanaal) raakten drie leegstaande woningen door brand zwaar beschadigd. Ook aan de Etsko Napstraat in Beerta brandde een leegstaande woning af. De brandweer van Nieuwe Pekela heeft tijdens de Nieuwjaarsnacht een brand in een garagebox aan de Prunuslaan in het dorp geblust.
Bij het blussen van een buitenbrand in de wijk Vinkhuizen in Groningen werd een brandweerman geraakt door een steen. Dergelijk geweld tegen hulpverleners is onacceptabel. Gelukkig trad de brandweer in veel gevallen op samen met de politie, die streng optrad.