nieuws

11 jul 2002, 00:12

GRONINGSE BINNENSTAD: MEER OMZET, MEER WAARDERING; BEREIKBAARHEID ZEER MAGER

De omzet in de Groningse binnenstad is vorig jaar sterk gestegen; de waardering van met name avondbezoekers aan de Groningse binnenstad is toegenomen. Maar inwoners uit de regio zijn nog steeds niet wild enthousiast over de bereikbaarheid van Groningen. In cijfers uitgedrukt geven zij voor de bereikbaarheid van de Groningse binnenstad een 5,9.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt uit een onderzoek naar het gebruik en het verblijfsklimaat van de Groningse binnenstad. Het onderzoek is verricht in opdracht van de gemeente Groningen door het bureau Intraval. Het onderzoek wordt sinds 1997 periodiek uitgevoerd.
De resultaten van het onderzoek pakken vrij positief uit voor de binnenstad. Er is sprake van een fikse groei van de omzet, de waardering is toegenomen, er is sprake van stabiele belangstelling van de regio. Alleen de waardering voor de bereikbaarheid is dus maar net voldoende.
De overall-waardering van bet binnenlandse verblijfsklimaat scoort ruim voldoende. De waardering van de avondbezoekers is gestegen. De waardering voor de sfeer in Stad is na een daling nu weer stijgend. Grote verbetering werd gemeten op het punt van de overlast door te hard rijden van scooters en brommers.