nieuws

09 jul 2002, 00:12

Groningse binnenstad blijft rustig op tweede dag werk ringweg

De tweede werkdag dat de zuidelijke ringweg in oostelijke richting is afgesloten, is een stuk rustiger verlopen. Sluiproutes die gisteren muurvast zaten, zoals de stationsweg, maakten vanochtend een normale doordeweekse indruk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rijkswaterstaat weet nog niet precies waarom de drukte van gisteren vandaag is uitgebleven, maar heeft wel een vermoeden. “Wij denken dat mensen vandaag toch liever de omleidingen nemen, omdat ze gisteren vast kwamen te zitten op de sluiproutes. Maar het kan ook gewoon zijn dat meer mensen met de fiets zijn gekomen omdat het vandaag mooi weer is.”, aldus Marie-Lou Gregoire van Rijkswaterstaat.
Wat ook een rol speelt, zijn de verkeerslichten die Rijkswaterstaat gisteren heeft aangepast nadat duidelijk werd waar de ergste knelpunten zaten. De stoplichten richting binnenstad vanaf het Hoendiep, de Peizerweg en de Europaweg staan nu langer op rood. Dit moet automobilisten ontmoedigen deze wegen te nemen en het aantrekkelijker maken de aangegeven omleidingen te nemen.
Met behulp van de boven het centrum cirkelende helikopter van Rijkswaterstaat is gisteren ook een onverwacht probleem aan het licht gekomen. Er bleken erg veel Duitse vrachtwagens op de binnenring te rijden. “Die horen daar natuurlijk helemaal niet”, zegt Gregoire. “Daarom hebben we de richting Duitsland nu ook op de omleidingborden aangegeven.”