Nieuws

Groningse besmettingscijfers dalen weer een beetje, risiconiveau nu wel ‘zeer ernstig’

De Groningse besmettingscijfers dalen weer een beetje, maar het risiconiveau in de hele provincie is nu wel ‘zeer ernstig’. Dinsdag kwamen er in een etmaal in de gemeente Groningen 374 besmettingen bij. Een dag eerder ging het nog om 439 besmettingen. Het nieuwe aantal is ook lager dan het zevendaagse gemiddelde van 399 positieve testen.


Leestijd: 1 minuut

Coronacijfers in Groningen stabiliseren zich: gemiddeld dertig besmettingen per dag
Coronacijfers in Groningen stabiliseren zich: gemiddeld dertig besmettingen per dag

Ook in de provincie dalen de cijfers weer. Het aantal besmettingen daalde van 521 (maandag) naar 469 op dinsdag. Ook het provinciale cijfer ligt onder het zevendaagse gemiddelde van 477. 

Ziekenhuisopnames
In de provincie Groningen is voor het eerst sinds 26 juni weer één patiënt opgenomen in het ziekenhuis. Diegene komt in ieder geval niet uit de gemeente Groningen, want daar staat het aantal ziekenhuisopnames op nul. 

Risiconiveau

Op het coronadashboard van de Rijksoverheid valt nu te zien dat Groningen samen met tien andere Veiligheidsregio’s het vierde en zwaarste risiconiveau ‘zeer ernstig’ heeft. Ook in de Veiligheidsregio’s Twente, Utrecht, Amsterdam-Amstelland en Midden- en West-Brabant is het niveau zeer ernstig. Zeeland staat op ‘zorgelijk’ (tweede niveau) en Drenthe en Friesland hebben het derde niveau ‘ernstig’. 

Landelijke cijfers
In het hele land kwamen er dinsdag 7.888 besmettingen bij en dat waren er minder dan een dag eerder, toen het RIVM 8.502 besmettingen telde. Het landelijke cijfer is nog wel hoger dan het zevendaagse gemiddelde van 7.422. Er werden 31 mensen opgenomen in het ziekenhuis en zes patiënten kwamen in een IC-bed terecht.