nieuws

24 okt 2002, 00:12

Groningse bejaarde aangehouden wegens te langzaam rijden

De Regiopolitie Groningen heeft het rijbewijs van een 87-jarige inwoner van Eenrum ingenomen. De man reed met extreem lage snelheid in zijn auto over de Provinciale Weg N361.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een stopteken van een politiepatrouille die hem op zijn rijgedrag en beperkte verlichting wilde wijzen merkte de man niet op. Agenten gaven de man tot drie keer toe een teken om de stoppen. Daaraan voldeed hij niet. De politiemensen zagen dat de man voortdurend slingerde waarbij hij dan weer bijna de berm inreed en dan weer over het midden van de weg terechtkwam. Ook konden de agenten zien dat hij tijdens het rijden zijn verlichting probeerde te ontsteken.
Ook daarin slaagde de man niet. De politieauto volgde de bejaarde automobilist tot aan zijn woning in Eenrum. Daar werd hij aangehouden. De man bleek van de pogingen van de politie om hem tot stoppen te dwingen, ondanks signalen met lichten, claxonneren en het onsteken van de blauwe zwaailampen, totaal niet te hebben opgemerkt. Daarop is zijn rijbewijs in verband met gevaarlijk verkeersgedrag ingenomen. De bejaarde automobilist verklaarde al vanaf zijn 18e een rijbewijs te hebben en, afgezien van een bekeuring, nog nooit iets te hebben gehad.