nieuws

07 jan 2008, 08:08

Bedrijfsleven ontdekt Groninger Internet Courant als advertentiemedium

Het afgelopen jaar, 2007, was een prima jaar voor de Groninger Internet Courant. Het aantal bezoeken steeg opnieuw met bijna tien procent. Opmerkelijk is dat het aantal bedrijven dat de GIC ontdekt als advertentiemedium voor Groningen en omgeving, nu ook sterk toeneemt. Voor 2008 verwacht internetmarketingbedrijf BuyWays, dat de advertentie-exploitatie verzorgt, een verdere stijging. Dat is mede te danken aan de mogelijkheden die de vernieuwde GIC nu te bieden heeft aan bedrijven die zich willen profileren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger Internet Courant trekt maandelijks circa 150.000 bezoeken. Het is de oudste internet-nieuwsvoorziening op internet in Noord-Nederland. De Luncheditie van de Groninger Internet Courant heeft een oplage van bijna zevenduizend per dag. Het gaat daarbij vooral om hoog opgeleide Groninger professionals die tussen de middag snel op de hoogte willen blijven van de belangrijkste nieuwsfeiten uit Stad en Ommeland. Zakelijkheid, bondigheid en overzichtelijk heid vormen uitgangspunten voor de Luncheditie.


‘We merken duidelijk dat het bedrijfsleven de GIC als medium beginnen te ontdekken. Kennelijk is er in Groningen behoefte aan een nieuw advertentiemedium met een hoge attentiewaarde voor mensen die dagelijks met internet of hun emails bezig zijn. Dankzij een banner in de Luncheditie of op de website gic.nl bereiken zij een koopkrachtig, hoogopgeleid Gronings publiek. En dat is voor veel bedrijen en instellingen toch een zeer aantrekkelijke doelgroep’, vertelt Menno Oomkens van het internetmarketing bedrijf BuyWays.

Volgens hem is de attentiewaarde van een banner in de Luncheditie hoog. Maar ook de banners op de website van de GIC zijn in trek bij zeer uiteenlopende adverteerders. Hij verwacht dat de attentiewaarde alleen nog maar verder zal stijgen omdat dankzij de vernieuwde GIC ook de modernste advertenties met animaties of filmpjes geplaatst kunnen worden.


Wie meer wil weten over de mogelijkheden kan contact opnemen met Oomkens. Hij is telefonisch bereikbaar via: 050-3118123. Of stuur een mailtje aan: menno@buyways.nl Informatie over advertentietarieven is te vinden op: www.gic.nl      (rechtsboven).