nieuws

11 jul 2000, 00:12

Groningse asielzoekers aan de slag als bejaardenhulp

Asielzoekers in Stads- en Musselkanaal kunnen binnenkort aan de slag als bejaardenhulp. Het betreft een tweede project dat probeert asielzoekers door middel van arbeidsparticipatie verder te integreren in de Nederlandse samenleving. Eerder werden Groningse asielzoekers ingezet bij de restauratie van een historische monument in Nieuweschans.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wanneer de asielzoekers in de opvangcentra hun scholingsperiode van gemiddeld negen maanden achter de rug hebben, rest hen vaak niets anders dan wachten op de uitkomst van hun aanvraagprocedure. Om vluchtelingen wat te doen te geven, wordt bewust gezocht naar activiteiten die hen niet alleen bezighouden, maar ook een investering in hun toekomst betekenen. De werkervaring kan hen van pas kan bij een verdere integratie in Nederland, maar ook in hun land van herkomst wanneer ze na een afwijzing gedwongen worden daarheen terug te keren.
Het bejaardenbegeleidingsproject start met maximaal tien deelnemers. Verwacht wordt van de deelnemers dat zij gedurende zes maanden aan het project zullen meedoen. De provincie draagt vijftigduizend gulden bij aan het project, dat waarschijnlijk in oktober van start gaat.