nieuws

17 jan 2002, 00:12

Groningse Arriva-chauffeurs leggen werk neer

Chauffeurs van vervoersbedrijf Arriva in de stad Groningen hebben vanmiddag rond één uur het werk neergelegd. Ze hebben hun bussen naar het kantoor van Arriva gereden om de uitslag van een vanmorgen gehouden bemiddelingspoging te horen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanmorgen bereikten directeur R. van den Hoek van Arriva en de Groningse ondernemingsraad (or) een overeenkomst over de positie van regiomanager R. van Hengel. De ondernemingsraad zei gisteren het vertrouwen in hem op. Arriva wilde vanavond het personeel inlichten over de nog onbekende inhoud van de overeenkomst, maar de chauffeurs willen niet zolang wachten en zijn meteen naar het kantoor gereden.
Vertegenwoordigers van Arriva informeren de op het Centraal Station Groningen gestrande busreizigers over de werkonderbreking. Arriva verwacht dat de buschauffeurs vanmiddag weer aan het werk gaan.
Het al langer lopende conflict tussen Van Hengel en de chauffeurs escaleerde gisteren toen Van Hengel na protesten van het personeel het ontslag op staande voet van een chauffeur terugdraaide.