Nieuws

Groningse architecte Zakenvrouw van het Noorden

Architecte Suzan Wierenga, woonachtig in Winsum, is gisteravond uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Noorden. Dat gebeurde tijdens het evenement ‘Women in Business’ in Martiniplaza in Groningen. Voor de titel waren drie vrouwelijke ondernemers genomineerd: uit Groningen, Friesland en Drenthe. Architecte Suzan Wierenga, woonachtig in Winsum, is gisteravond uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Noorden. Dat gebeurde tijdens het evenement ‘Women in Business’ in Martiniplaza in Groningen. Voor de titel waren drie vrouwelijke ondernemers genomineerd: uit Groningen, Friesland en Drenthe.


Leestijd: 1 minuut

Suzan Wierenga (37) is directeur en mede-eigenaar van KAW Architecten in Groningen. Volgens de jury was zij net iets beter dan de andere genomineerden, Trudie Timmerman , eigenaresse van een bedrijf in LED verlichting in Leeuwarden, en Roelie Lubbers uit Drenthe, directeur van accountantskantoor BDO.

Volgens de jury, onder voorzitterschap van Karin Orsel uit Delfzijl, een van de eerdere winnaressen van de titel Zakenvrouw van het Noorden, heeft Suzan Wierenga de titel verdiend omdat ze zo dapper was om in 2004 aandelen over te nemen en ondernemer te worden.

Sindsdien is KAW gegroeid en heeft vestigingen in onder meer Eindhoven en Barcelona. Er zijn weinig noordelijke architectenbureaus die op deze manier landelijk en internationaal actief zijn. ‘Suzan Wierenga is een zakenvrouw met lef en visie’, aldus de jury.