nieuws

20 nov 2012, 09:09

Groningse app-bouwers winnen Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2012

Groningen is nog steeds kraamkamer van talentvolle ICT-bedrijven. Wat ooit begon met Ben Woldring en met inmiddels landelijke bekende internetbedrijven uit Groningen, wordt nu voortgezet door een jongere generatie ICT ondernemers. Een voorbeeld daarvan is het in de Mediacentrale gevestigde Peperzaken dat apps bouwt, onder meer voor Nu.nl. Gisteravond won dit bedrijf de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2012.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het was de 11e keer dat de JOP werd uitgereikt. De finaleavond speelde zich af in het spikslinternieuwe Theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Winnaar

Peperzaken won naast dé Jonge Ondernemersprijs ook de provincieprijs van Groningen. Namens de jury noemde Erik-Jan Kreuze de volgende argumenten voor de overwinning van Peperzaken: "gedreven, oplettend, inspringend op nieuwe ontwikkelingen in een com-plexe markt en topspeler in het segment."

Peperzaken is als ontwikkelaar van software voor mobiele telefoons, ook wel 'apps' ge-noemd, in 3,5 jaar tijd uitgegroeid van 2 naar 13 medewerkers. Dirk-Jan Huizingh werkt samen met deze App Stars aan de beste en mooiste apps van Nederland. Met als paradepaartje de app van NU.nl.

Dirk-Jan Huizingh: " Het winnen van de JOP plaatst de ICT branche in onze regio in een positief daglicht. We hebben al aardig voet aan de grond in het Westen, maar kunnen nu wat meer euro's naar het Noorden importeren."

Overige winnaars


Julien Scholte van Juuls Jackets uit Friesland werd de Friese provinciewinnaar en Peter Koops van Xpression Manager uit Emmen de winnaar van Drenthe. Julien Scholte werd geprezen om haar frisse uitstraling en het professioneel neerzetten van haar merk. En Peter Koops werd gecomplimenteerd met zijn innovatieve oplossingen voor de grafische indus-trie. De aanmoedigingsprijs ging naar Greetje Veneboer van Kynologisch Centrum Jeugdzorg Assen. Zij begeleidt probleemjongeren in het succesvol trainen met honden.