nieuws

01 mrt 2009, 12:12

Groningse agenten in Zevenhuizen door groep jongeren aangevallen

Twee politiemensen werden zaterdagnacht in Zevenhuizen door een groep jongeren aangevallen toen ze een van hen wilden arresteren. De agenten werden geschopt en geslagen door de verdachten, in leeftijd variërend van 16 tot en met 21 jaar en allen afkomstig uit Zevenhuizen. Desondanks werden alle vier door de politiemensen overmeesterd en aangehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De agenten zagen iets na vier uur dat er op De Haspel een fiets midden op de weg lag met een groepje jongeren in de omgeving. Een van hen, de 16-jarige weigerde mee te werken aan het verzoek de fiets weg te halen. De knaap die duidelijk onder invloed van alcohol was, wilde zich evenmin identificeren. Nadat hij om die reden mee moest naar het politiebureau, keerde de groep zich tegen de beide agenten.

De dienders werden onder meer voor nazi’s uitgemaakt, geschopt en in het gezicht gestompt. De agenten wisten desondanks het viertal te overmeesteren waarbij onder meer pepperspray moest worden gebruikt. Tijdens de arrestaties probeerden enkele jongeren nog een zakje met vermoedelijk drugs weg te moffelen. De verdachten zijn ingesloten. De beide agenten doen aangifte van mishandeling. Alle ouders zijn door de politie geïnformeerd.