nieuws

06 feb 2009, 09:09

Groningse actrice ten val: NNT annuleert voorstellingen

Een Groningse actrice kwam tijdens een voorstelling van het Noord Nederlands Toneel (NNT)in Rotterdamn ten val. Niet alleen de voorstelling moest daardoor worden onderbroken maar het gezelschap moest alle voorstellingen van Medea annuleren. Titelrolspeelster Malou Gorter kampt met verkrampte nekspieren. Ze liep die aandoening woensdagavond op door een val tijdens een voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gorter kwam aan het begin van de voorstelling ten val en kwam op haar hoofd terecht. Ze hervatte haar spel, maar kon uiteindelijk toch niet verder spelen. Na een controle donderdag in het ziekenhuis is besloten Gorter een aantal dagen rust te geven om te herstellen. Dit betekent dat de eerstvolgende voorstellingen van Medea, op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden, zijn geannuleerd.
In overleg met de Rotterdamse Schouwburg en Stadsschouwburg de Harmonie wordt gekeken naar data om de voorstellingen in te halen. Vanaf dinsdag 10 februari hervat het Noord Nederlands Toneel de tournee.