nieuws

29 nov 2012, 11:11

Groningse (86) slachtoffer van babbeltruc ‘medewerkster waterbedrijf’

Een onbekende vrouw heeft door zich uit te geven als medewerkster van het waterbedrijf, een bejaarde Groningse mevrouw van 86 jaar beroofd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie waarschuwt inwoners van de Stad Groningen voor mensen die met babbeltucs woningen binnen proberen te komen.
Een 86-jarige vrouw uit Groningen werd woensdagmiddag het slachtoffer van een babbeltruc. De Groningse liet na aanbellen een vrouw binnen in haar woning aan de Ubbo Emmiussingel in Groningen. De vrouw deed zich voor als een medewerkster van het waterbedrijf.

Nadat de vrouw de onbekende had binnengelaten, zag zij kans om een bankpas en een ID-kaart van de vrouw te stelen. De dader had een blanke huidskleur, ongeveer 1.60 meter lang en zwart opgestoken haar. Het slachtoffer spreekt over een nette verschijning. Vermoedelijk was de vrouwelijke babbelaarster in het gezelschap van twee mannen.


De politie waarschuwt ouderen, verzorgers en familie voor soortgelijke oplichtingpraktijken en adviseert om er onderling over te praten.

De politie waarschuwt mensen om vooral niet op dergelijke verhalen in te gaan en vooral deze man niet uw woning binnen te laten. Vertrouwt u het niet, bel dan 0900-8844 (lokaal tarief) en probeer zoveel mogelijk kenmerken (personen of vervoersmiddelen) te onthouden.