nieuws

14 jan 2012, 11:11

Groningse (65) grijpt straatroofster en laat niet los

Een Groningse vrouw van 65 jaar die op de Grote Markt werd beroofd van haar laptop, heeft haar belaagster een lesje geleerd. De vrouw greep haar aanvalster bij een pols, om deze niet meer los te laten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger politie heeft donderdagavond een 47-jarige inwoonster van Groningen aangehouden voor een poging straatroof. Een 65-jarige vrouw uit Groningen had een laptop gekocht en liep met twee tassen over de Grote Markt. Toen zij de tassen even op de grond zette om uit te rusten werd zij aangesproken door de 47-jarige Groningse. Zij wilde weten wat er in de tassen zat.

Toen de vrouw de tassen weer oppakte en verder wilde lopen trok de Groningse hard aan haar tassen. Het slachtoffer liet echter niet los en riep om hulp. De tas waar de computer in zat scheurde en viel op de grond. Het slachtoffer pakte de pols van de straatroofster en hield haar stevig vast.

Omstanders schoten de vrouw te hulp en hielden de vrouwelijke dader in bedwang tot de politie kwam. De 47-jarige verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd zij ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal.