nieuws

01 dec 2008, 08:08

Gronings Volkslied populair bij Sinterklaas en Kerstman

Het Gronings Volkslied is populair bij Sinterklaas en de Kerstman. Dat constateert handelshuis PekTrade in Oude Pekela. PekTrade bracht halverwege dit jaar een nostalgisch speeldoosje op de markt, dat het Grunnens Laid afspeelt. Een dergelijke speeldoos bleek nog niet te bestaan. Binnen een paar maanden tijd werden honderden exemplaren verkocht. Deze maand is het Gronings Volkslied opnieuw in de belangstelling komen te staan. Het speeldoosje blijkt een populair Sinterklaas- en Kerstcadeau. Meer dan driehonderd Groningers vinden het muziekdoosje straks in hun schoen of onder de kerstboom.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Het speeldoosje met het Grunnens Laid wordt overigens gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf in Japan. Dit bedrijf slaagde er als enige in om het complete Gronings Volkslied op een afspeelrolletje te krijgen.

In opdracht van handelshuis PekTrade worden in Japan inmiddels ook speeldoosjes gefabriceerd met andere volksliedjes, waaronder het Twents Volkslied en het Wilhelmus. De speeldoosjes worden verkocht via juweliers, cadeauhuizen en de internetpagina

www.volkslieddoosje.nl