nieuws

06 nov 2002, 00:12

Gronings Röling College ‘zeer tevreden’ over bezoek Balkenende

De directie van het Röling College in Groningen is zeer tevreden over het bezoek van premier Balkende aan de school. De minister-president werd woensdagmiddag, samen met minister Van der Hoeven van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, een uur lang rondgeleid door de VMBO-afdeling van de scholengemeenschap aan de Antillenstraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Ik ben heel tevreden”, aldus locatiedirecteur Harry Burema. “Het was de bedoeling dat we iets zouden laten zien van de innovatie in het VMBO (voortgezet middelbaar beroeps onderwijs). En ik denk dat het idee wel is doorgekomen.”
Wel werd de directeur tijdens de rondleiding verrast door de mentor van een klas, waar Nederlandse les wordt gegeven aan allochtonen. De mentor lokte, niet volgens afspraak, Balkenende de klas in toen deze langskwam. Binnen werd de premier een stapel brieven overhandigd.
“Er zitten vooral asielzoekers in die klas”, vertelt Burema. “Een aantal van hen is al uitgeprocedeerd en maakt zich dus ernstige zorgen over hun toekomst.” De minister-president beloofde de brieven te zullen beantwoorden.