nieuws

06 jan 2010, 08:08

Gronings raadslid wijkt niet voor gier van kwade dorpelingen

De burgemeester van Loppersum heeft de Groningse politie gevraagd een onderzoek in te stellen naar een actie tijdens de jaarwisseling van dorpsbewoners tegen een gemeenteraadslid. Het betrof een ‘gieractie’, waarbij tijdens afwezigheid van gemeenteraadslid Coby Westerhof-Palmbergen gier op de gevel van haar woning werd gesmeten. ‘Dit valt niet te tolereren’, zo maakte burgemeester Rodenboog dinsdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mogelijk heeft de actie tijdens de jaarwisseling te maken met een kwestie die het dorp verdeeld houdt. In Westeremden is namelijk een nieuw multi-functioneel centrum gebouwd. Een deel van de inwoners was het daar niet mee eens, onder wie raadslid Coby Westerhof van Gemeentebelangen. ’Ik vrees dat mij mijn standpunt zeer kwalijk wordt genomen. Maar ik ben nu eenmaal raadslid, en dan moet je toch ergens een mening over kunnen hebben. Dat is gelukkig een groot recht in Nederland en daar zal ik zeker gebruik van blijven maken’, aldus Westerhof. Ze heeft na het incident veel steunbetuigingen gehad, maar is teleurgesteld dat een deel van het dorp niet reageert. ‘We moeten niet de situatie krijgen dat angst hier gaat regeren’, aldus het raadslid.

Burgemeester Rodenboog van Loppersum heeft de Groningse politie gevraagd de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Overigens werd niet alleen de woning van het raadslid besmeurd maar ook de woning van een buurvrouw.