nieuws

07 mei 2012, 11:11

Gronings ontwerpbureau G2K genomineerd voor Europese prijs

Als enige Nederlandse bureau is het Groningse ontwerpbureau G2K genomineerd in de categorie tentoonstellingsontwerp van de European Design Awards 2012.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

G2K won de nominatie met het concept en ontwerp voor de tentoonstelling Reblog, een online expositie van beeldblogs op het kruispunt van kunst, mode, architectuur, street art en design. De tentoonstelling was van 4 t/m 27 november vorig jaar te zien tijdens het Clear Fotofestival in Groningen. De expositie linkte door middel van QR-codes naar de geselecteerde blogs op internet. Daarmee veranderde de inhoud en het karakter van de tentoonstelling continu, passend bij de aard van het medium beeldblog.

De European Design Awards worden jaarlijks toegekend aan het beste grafisch, illustratief en interactief ontwerp van Europa. In de jury zitten journalisten en recensenten van twaalf toonaangevende internationale designtijdschriften. De bekendmaking van de EDAwards 2012 vindt plaats op 26 mei a.s. in Helsinki. Vorig jaar won G2K goud bij de European Design Awards met de huisstijl voor Grand Theatre Groningen.