nieuws

14 aug 2008, 09:09

Gronings bedrijf maakt eind aan censuur op internet in China voor Nederlandse sporters

Sinds een aantal jaren is het Groningse IT bedrijf Exception IT als sponsor verbonden aan de Holland acht. Dit vlaggenschip van de roeibond vaart deze week de finale van de Olympische Spelen in Beijing. Tussen de wedstrijden en trainingen door verblijven de roeiers in het Olympisch dorp en maken daarbij tevens gebruik van het internet. Tijdens één van de contacten die Exception met de roeiers had kwam naar voren dat zij door de beperkingen die de Chinese authoriteiten hebben ingesteld, geen gebruik konden maken van bepaalde websites, zoals Hyves.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nadat dit woensdag bekend werd, is bij Exception IT is besloten de roeiers de mogelijkheid te bieden verbinding te maken met een vandaag geinstalleerde webserver. Door vanuit het Olympisch dorp eerst met deze server verbinding te maken, kunnen de roeiers zonder problemen gebruik maken van alle websites die ze willen bezoeken.

Holland Acht roeier Rogier Blink toonde zich zeer tevreden met de oplossing “We kunnen nu weer makkelijk contact houden met vrienden en familie via Hyves en zonder problemen de nieuwssites bezoeken. Misschien blokkeren ze deze oplossing op termijn ook weer, maar daar weten ze bij Exception vast wel weer wat op te vinden.”