nieuws

27 mei 2002, 00:12

Gronings bedrijf dat gratis breedband internet aanbiedt stopt er mee

Het Groningse bedrijf Freeinternet4all, dat landelijk sterk de aandacht trok met gratis breedband internet, heeft haar activiteiten gestaakt. De site met het aanbod is uit de lucht gehaald. Onduidelijk is of dat tijdelijk is of niet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de landelijke website over alle ontwikkelingen op internet-gebied ‘Webwereld’. Deze website had gistermorgen een uitvoerig en kritisch artikel gewijd aan de aanbieding voor het gratis breedband internet. Maar na alle publiciteit werd het de Groningse initiatiefnemer kennelijk te heet onder de voeten en heeft hij de site offline laten zetten.
Sinds deze week adverteerde Freeintenet4all.com op de voorpagina van Spits. Het aanbod bestond uit gratis breedbandinternet, plus een gratis gsm van Nokia. Wie de site bezocht, zag meer deatils van het aanbod. Er moest eenmalig 99 euro worden overgemaakt, en dan kon men aan de gang. De enige tegenprestatie van de veelbelovende nieuwkomer: de internetter moest af en toe naar een advertentie bekijken.
Maar vrijdagmiddag werd duidelijk dat het Groningse Freeinternet4all, dat landelijk sterk de aandacht trok , heeft haar activiteiten al weer heeft gestaakt. De site met het aanbod is vrijdagmidag althans uit de lucht gehaald. Onduidelijk is of dat tijdelijk is of niet. Webwereld vond het aanbod van Freeinternet 4 all gisteren verdacht. ‘Nog afgezien van het kansloze businessmodel blijkt Freeinternet4all aan alle kanten verdacht', stelde de Haarlemse website. Onduidelijk is nu wat de ware reden is van het uit de lucht halen van de website: overbelasting van de server, of een rammelend aanbod van het bedrijf. Nader nieuws volgt zo spoedig mogelijk.