nieuws

17 nov 2007, 10:10

Boek van Groninger over Amazone internationale hit

Een boek van de Groningse communicatie-adviseur Meindert Brouwer is op weg een internationale hit te worden. Het gaat om het boek Amazon Your Business / Kansen en oplossingen in het regenwoud dat deze zomer verscheen. Deze maand staat het boek op de agenda van een conferentie van de Wereld Bank in Washington.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meindert Brouwer, ooit werkzaam voor persbureau Tammeling in Groningen en sinds enige tijd woonachtig in Bunnik, schreef een boek over mogelijkheden voor duurzame exploitatie van de Amazone. Hij kon er zijn ervaringen kwijt die hij opdeed als communicatie-adviseur bij Natuurmonumenten. Het boek lijkt een groot succes te worden.

O Estado de São Paulo, een van de belangrijkste kranten in Brazilië, en drie Braziliaanse TV-stations besteedden in oktober ruime aandacht aan het boek. De bekende presentator David Eades van BBC World heeft Brouwer uitgenodigd voor interviews in Londen. De grote boekhandelsketen Barnes and Noble in de Verenigde Staten overweegt Amazon Your Business daar op de markt te brengen. Ondernemers in Japan zijn enthousiast. Eind oktober overhandigde Brouwer zijn boek persoonlijk aan Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en aan SER-voorzitter Rinnooy Kan.

Amazon Your Business is de eerste gids in de wereld voor duurzame Amazone-producten uit alle Amazone-landen: Brazilië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, Guyana en Suriname.

Brouwer: ‘Amazon Your Business is het boek van de hoop. Veel mensen denken dat de Amazone niet meer te redden is maar dat is niet waar. Ruim 80% van de regenwouden van de Amazone staat nog overeind. En de commercie gaat het regenwoud redden.’