nieuws

12 feb 2002, 00:12

Groningers willen dode dichters tot leven wekken

De Schrijversschool wil dode dichters tot leven wekken. Deze school in de Oliemuldersstraat 51 in de Oosterpoortwijk wil althans dat er weer een levendige belangstelling ontstaat voor het werk van reeds lang overleden dichters.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Schrijversschool in Groningen vindt het van groot belang om het werk van dode dichters levend te houden. Daarom nodigt zij een paar maal per jaar dichttalent uit om iets te doen met het werk van reeds lang overleden collega’s. Voor de dichters van nu vormt dat een uitdaging; voor de dichters van toen is het een herleving. Elk van die avonden kent een verrassend resultaat.
Dinsdag 12 februari wordt in Literair Lokaal van de Schrijversschool poëzie van indrukwekkende dichters uit het verleden nieuw leven ingeblazen. P.C. Hooft (1581-1647), J.A. Dèr Mouw (1862-1919), Karel van de Woestijne (1878-1929), en J.H. Leopold (1865-1925) worden ten tonele gevoerd door Nicollette Leenstra, Paul Janssen, André Degen en Nina Werkman. Zij geven hun eigenzinnige visie op deze klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur. De bijeenkomst begint om half negen.