nieuws

03 aug 2009, 06:06

Groningers niet op vakantie zonder hagelslag

Groningers, Friezen en Drenten gaan niet op vakantie zonder hagelslag. Althans: de meesten niet. Ook kunnen ze niet zonder hun vertrouwde kruiden en specerijen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Dagblad van het Noorden. Toeristen met een boterham met hagelslag aan de Cote d'Azur ? Dat zijn dus vermoedelijk Noorderlingen !

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op vakantie ergeren Noorderlingen zich het meest aan andere Nederlanders, gevolgd door Engelsen en Russen. Dat is volgens de beide dagbladen een van de opvallendste uitslagen van een onderzoek dat Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant hebben laten uitvoeren. Met het onderzoek werden de gewoontes onderzocht van de Noordelijke vakantievierder.

Uit het onderzoek bleek verder dat 60% van de Noordelijke vakantiegangers niet op vakantie gaat zonder Nederlandse producten; hagelslag en kruiden/specerijen worden het vaakst meegenomen. Verder kan 19% niet zonder zijn of haar laptop op vakantie. Eenderde van de Noordelijke vakantiegangers heeft wel eens een vakantieliefde gehad. Bij de meesten (75%) duurde deze liefde echter niet langer dan de vakantie zelf. 9% van de Noorderlingen heeft zijn huidige partner ontmoet op vakantie.

De resultaten van het onderzoek worden zaterdag 1 augustus gepubliceerd in zowel Dagblad van het Noorden als de Leeuwarder Courant. Het onderzoek is een initiatief van RegioNoordPanel.nl, een online panel voor regionaal betrokken mensen uit de provincies Drenthe, Friesland, Groningen en Flevoland, die graag hun mening geven over uiteenlopende onderwerpen. RegioNoordPanel is met meer dan 10.000 Noordelijke panelleden het grootste panel van Noord Nederland.

DEELT U DEZE CONCLUSIES? REAGEER OP DIT BERICHT!