Nieuws

Groningers massaal in de olie tijdens Bommen Berend

Wat carnaval is voor het Zuiden, is Bommen Berend voor Groningen. En dat betekent ook: alcohol, veel alcohol. De politie Groninger politie heeft zaterdagavond- en nacht tijdens de viering van Gronings Ontzet diverse alcoholcontroles gehouden. Dit resulteerde in 17 aanhoudingen voor rijden onder invloed. De controles vonden plaats op de Antonius Deusinglaan, Laan Corpus den Hoorn, Aweg en Zuiderpark in Groningen. Wat carnaval is voor het Zuiden, is Bommen Berend voor Groningen. En dat betekent ook: alcohol, veel alcohol. De politie Groninger politie heeft zaterdagavond- en nacht tijdens de viering van Gronings Ontzet diverse alcoholcontroles gehouden. Dit resulteerde in 17 aanhoudingen voor rijden onder invloed. De controles vonden plaats op de Antonius Deusinglaan, Laan Corpus den Hoorn, Aweg en Zuiderpark in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Een 57-jarige automobilist uit Groningen bleek tijdens de alcoholcontrole op de Antonius Deusinglaan met 1,75 promille (760 ugl) het diepst in het glaasje gekeken te hebben. De Stadjer moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een 40-jarige bromfietser uit Groningen, tevens een beginnend bestuurder, moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had 1,15 promille (500 ugl) in zijn bloed. In totaal werd er tegen 14 automobilisten en drie brom- en snorfietsers proces-verbaal opgemaakt. Van deze 17 bestuurders waren 5 beginnend bestuurder. Vrijwel alle overtreders werden ter plekke in zogenoemde ‘alcoholbussen’, mobiele politiekantoren met ademanalyse-apparaten, afgehandeld.

Andere overtredingen
Naast de 17 processen-verbaal voor rijden onder invloed werden ook nog vijf bekeuringen uitgedeeld. In twee gevallen bleek het kenteken onleesbaar, in twee andere gevallen zat een te donkere folie op de voorruit en één keer volgde een bromfietser het fietspad. Ten slotte werd met behulp van een politieauto, voorzien van automatische kentekenherkenning, een man aangehouden die openstaande boetes niet kon betalen. Daarnaast werd bij negen bestuurders voor ruim 1400 euro aan boetes geïnd. In één geval werd een auto buiten gebruik gesteld.

Interregionale samenwerking
Deze alcoholcontroles tonen aan dat te veel bestuurders onder invloed hun voertuig besturen. De controles tijdens Bommen Berend werd samen met Regiopolitie Drenthe en Fryslan verricht. Meestal vindt deze samenwerking plaats tijdens grote evenementen, zoals de TT, de Sneekweek en het Gronings Ontzet. Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen de korpsen op dit terrein worden geïntensiveerd.