nieuws

02 nov 2012, 11:11

Groningers maken het inbrekers wel heel erg gemakkelijk

De politie heeft in de gemeenten Eemsmond, Ten Boer, Bedum, Appingedam en Delfzijl een inbraakpreventieactie gehouden. In de dorpen in die gemeenten controleerden agenten of inwoners zich wel bewust zijn van het gemak van inbraken. Opvallend was dat veel mensen niet voorbereid zijn om een inbraak te voorkomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanwege het ‘donkere dagen-offensief’ gingen in de het gebied van de gemeenten agenten de straat op om woningen te controleren. Zij deden dit samen met bestuurders en medewerkers van gemeenten, woningcorporaties, havenmeester en leden van LTO. Ook deze zogenaamde ketenpartners verbaasden zich over het gemak hoe inbrekers hun slag kunnen slaan.

Witte voetjes

Gedurende de avond werden tientallen zogenaamde witte voetjes uitgedeeld. Witte voetjes zijn flyers in de vorm van een voetafdruk. De flyer wordt achtergelaten als iemand zijn ramen of deuren open heeft staan.

Onafgesloten deuren

In de meeste gevallen waren schuren niet afgesloten, waardoor duur gereedschap, fietsen en terrasmeubilair meegenomen kon worden. Ook troffen agenten onafgesloten auto’s (soms inclusief sleutels) aan. Eind november vindt een soortgelijke actie plaats in de omgeving van Stadskanaal, Vlagtwedde, Oldambt en Bellingwedde.