nieuws

17 jan 2002, 00:12

Groningers kunnen hun eigen boek maken

Het aantal deelnemers aan een wedstrijd Maak je eigen boek is de 100 gepasseerd. Momenteel hebben 102 personen zich als deelnemer gemeld met het voornemen een boek te ontwerpen. Met deze wedstrijd krijgen niet alleen schrijvers of dichters een kans om hun droom te realiseren, maar worden uitdrukkelijk ontwerpers en makers van boeken uitgenodigd om een ontwerp in te leveren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie van de wedstrijd, de Stichting Groningen Zoals het Gedrukt Staat is blij verrast met de belangstelling voor de wedstrijd. Uit de opgave van deelnemers blijkt dat de belangstelling voor de wedstrijd buiten de provincie ook groot is. Belangstellenden hebben tot 1 februari de gelegenheid zich als deelnemer aan te melden.
De winnaar van de wedstrijd zal bekend worden gemaakt op 5 juni wanneer de Groninger manifestatie De magie van het boek wordt geopend. Het winnende boek wordt daadwerkelijk uitgegeven. De drie beste inzenders krijgen 500 Euro. De mooiste 25 boeken krijgen een plek in een reizende tentoonstelling langs de Openbare Bibliotheken van Groningen.
Omdat het maken van je eigen boek een tijdsintensieve bezigheid is, maken veel deelnemers gebruik van het prikbord op de website van de Stichting Groningen Zoals het Gedrukt Staat, www.groningenzoals.nl. Hierop is ook informatie te vinden over de manifestatie De magie van het boek, waarvan de wedstrijd onderdeel is.