nieuws

08 mrt 2012, 22:10

Groningers kunnen gezamenlijk hun droomhuis bouwen in Europapark, Meerstad en aan Oosterhamrikkade

In de stad Groningen krijgen mensen de kans om via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) hun droomhuis te bouwen. Drie gebieden zijn door de gemeente Groningen aangemerkt als CPO locaties: Europapark, Meerstad en Oosterhamrikkade. Hier kunnen mensen collectief, dus met vrienden of gelijkgestemden, aan de slag om invulling te geven aan hun eigen woning en hun gezamenlijke woonomgeving.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veel mensen zien Collectief Particulier Opdrachtgeverschap als dé kans om hun woonwensen ten volle te realiseren. Reacties op de publiciteit die de gemeente geeft aan CPO wijzen in die richting. Daadwerkelijk de stap zetten en samen met anderen aan de slag te gaan vergt durf en een goede voorbereiding.

Anders dan eerder aangekondigd kiest de gemeente er daarom voor geïnteresseerden in een persoonlijk gesprek desgewenst verder op weg te helpen. Daarbij kan ook de match met andere ‘droomhuisbouwers’ uitgebreid aan de orde komen. Een eerder aangekondigde ‘informatiemarkt’ is daarmee overbodig geworden.

Geïnteresseerden kunnen zich bovendien op de mogelijkheden oriënteren in de hal van de dienst RO/EZ (Ged. Zuiderdiep 98) waar vanaf a.s. vrijdagmiddag 9 maart een expositie over CPO in Stad is. Verder kunnen bezoekers van de beurs Wonen&Co (15 tot en met 18 maart Martiniplaza) zich in de stand van de gemeente laten infor