nieuws

22 sep 2008, 19:07

Groningers afgelopen weekend massaal gratis met de bus

De eerste indruk van het gratis busweekend in de stad Groningen is zeer positief. Op zaterdag en zondag stapten veel meer dan de gebruikelijke aantallen reizigers op een van de stadslijnen op de bus. Ook de P+R lijnen waren goed bezet. Op zaterdag overtrof het aantal reizigers alle verwachtingen. Er werden diverse bussen extra ingezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Vooral de P+R bussen deden het voortreffelijk. Een beetje te, want om vijf uur in de middag moesten diverse mensen bij de haltes op de Grote Markt worden teleurgesteld en wachten op een volgende bus.

Ook de drukte bij de toeristische bustocht door de stad was succesvol. Al in de ochtend werd besloten de tour van 50 minuten in te korten naar een half uur, zodat er meer mensen meekonden.

Het gratis busweekend werd georganiseerd om Stadjers kennis te laten maken met het openbaar vervoer. Er is huis-aan- huis een folder bezorgd met daarin een overzicht van alle buslijnen in de stad. Het gebruik van de bus tegenover het gebruik van de auto levert milieuwinst op en draagt bij aan de ambitie van de stad om in 2025 de duurzaamste stad van Nederland te zijn.