nieuws

23 apr 2018, 09:09

Gronings stel fietst tienduizenden kilometers voor inzameling kinderfietsen

Gronings stel fietst tienduizenden kilometers voor inzameling kinderfietsen

Op dinsdag 24 april beginnen Stadjers Mariëlle van der Sluis en Martijn de Jong Posthumus aan een fietstocht van 20.000 kilometer naar China. Daarnaast zullen zij dit jaar ook nog eens net zoveel kilometers door Stad en Ommeland gaan fietsen. Allemaal met als doel 500 kinderfietsen in te zamelen voor kinderen uit arme gezinnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het stel wordt dinsdag door wethouder Paul de Rook en de kinderen van CBS De Wegwijzer in Selwerd uitgezwaaid vanaf het schoolplein. Daarna maken Mariëlle en Martijn nog een laatste stop bij wielercafé Spaak, één van de inzamelingspunten voor de actie, alvorens ze richting het verre oosten vertrekken.

Tijdens de reis van het stel worden in de stad diverse acties georganiseerd om fietsen in te zamelen. "Wij vinden dat ieder kind het recht heeft zijn leefwereld te ontdekken. Een passende fiets is dus van groot belang om mee te doen", zo zegt Mariëlle. "We roepen Groningers daarom op om in beweging te komen. Met iedere fiets die wordt gedoneerd, lossen we samen een deelprobleem op."

De start van de actie is veelbelovend: "Sinds de website fietsenvoorkinderfietsen.nl vorige week online ging, zijn er al bijna 50 fietsen gedoneerd!"

De kinderfietsen worden gratis opgehaald door de makers van WerkPro of kunnen worden ingebracht bij wielercafé Spaak, het 'clubhuis' van de actie. Door verschillende organisaties zijn al materialen zoals fietslampjes gesponsord en worden een jaar lang inzamelingsacties georganiseerd.

De actie wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen, Groningen Fietsstad, WerkPro, SKSG, Spaak Koffie & Koers, Refidé en Veenbrand

Een kinderfiets doneren of op andere wijze bijdragen aan de actie? Kijk op: fietsenvoorkinderfietsen.nl.