nieuws

27 jul 2013, 14:02

Groningers door Friese politie aangehouden na klopjacht met helicopter en bootjes

Twee Groningers van 27 en 24 jaar zijn in Friesland aangehouden na een stevig klopjacht waarbij een helicopter en bootjes werden ingezet en ook buurtbewoners meewerkten.

Na een uitgebreide zoekactie, waarbij de politie onder andere een helikopter en politiehond inzette en veel hulp kreeg van burgers, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aangehouden. Een derde verdachte kon ontkomen.


Na een melding van getuigen, dat drie mannen met handschoenen en zaklampen, op de Opfeart in Akkrum uit een auto waren gestapt, stelde de politie een onderzoek in. De auto waaruit de mannen waren gestapt, bleek eerder in Nes gestolen te zijn. Het vermoeden bestond dat de drie in de wijk aan het inbreken waren.


Met meerdere agenten is direct een onderzoek in de woonwijk ingesteld. Ook de politieheli werd ingezet om de omgeving af te zoeken. Na enig zoekwerk door agenten en met de heli en door omwonenden beschikbaar gestelde bootjes, troffen agenten in het water aan de Mienewei twee verdachten uit Groningen aan. Beide mannen, 27 en 24 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.


Gestolen auto


Er bleek te zijn ingebroken in een drietal woningen in Akkrum, waaronder aan de Mienewei. Nabij het station te Akkrum werd een tas met spullen aangetroffen, vermoedelijk afkomstig uit één van de woningen waar is ingebroken. De gestolen auto waar de verdachten zijn uitgestapt, is voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Akkrum