nieuws

20 apr 2002, 00:12

Groningers blijken toch nog zuiniger te kunnen zijn

Bij de gemeente Groningen is men er achter gekomen dat Groningers nog veel zuiniger kunnen zijn dan hier en daar weleens gedacht wordt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In elk geval op het gebied van energie. Want een actie en een wedstrijd om het energiegebruik in Groningen is verminderen, zijn tot nu toe een zeer groot succes. Het betreft de energiewedstrijd ‘De Uitdaging’ van de organisatie: Groningen Unplugged’.
Het projectbureau Groningen Unplugged van de Milieudienst is erg tevreden met de resultaten van die ‘tussenmeting’ in maart. De gemiddelde besparing van de tien koplopers bedraagt maar liefst 50%. Van de 400 deelnemers aan de actie hebben in totaal 152 huishoudens nu meer dan 10 % op hun gasverbruik bespaart. In totaal 55 deelnemers hebben een gemiddelde besparing van meer dan 10% op hun elektriciteitsverbruik bereikt. In de maanden april en mei hebben ook de anderen nog kans om bij de winnaars te gaan horen. De gemeente hoopt in juni zeker 100 prijzenpakketten uit te kunnen reiken. Op zaterdag 8 juni a.s. zullen de winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend worden gemaakt.