nieuws

09 okt 2008, 14:02

Groningers aangehouden voor afpersing onder dreiging met vuurwapens

De politie in Groningen heeft zes mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een serie afpersingen in Groningen en Drenthe. Hoofdverdachten zijn een 50-jarige Groninger en een 36-jarige inwoner uit Deventer, zo maakte de politie donderdag bekend. Het gaat om vijftien gevallen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De zes zouden de afpersingen hebben gepleegd in de periode vanaf mei 2007 in de stad Groningen en in andere plaatsen in Groningen en Drenthe. Volgens de politie zijn de verdachten gokverslaafd en leidden ze een luxe leventje. Het verkrijgen van geld om te gokken was waarschijnlijk het motief voor de afpersingen.
*
De verdachten zouden zowel particulieren als ondernemers hebben afgeperst, in sommige gevallen onder dreiging met een vuurwapen. Enkele slachtoffers , die bij toeval werden uitgezocht, werden mishandeld, terwijl er ook goederen in bezochte bedrijven werden vernield. Bij een van de verdachten werden in zijn woning een automatisch vuurwapen en een pistool aangetroffen, die hij leverde aan de twee hoofdverdachten. De politie startte in augustus met het onderzoek naar aanleiding van enkele aangiften.