nieuws

24 jun 2008, 19:07

Groninger zonneboten Friezen te snel af in ‘Elfstedentocht op zonne-energie,’

De wee teams van de Hanzehogeschool Groningen die deelnemen aan de tweede editie van de Frisian Solar Challenge doen het uitermate goed. Zondag won de AquaNova glansrijk de proloog in de A-klasse en maandag én dinsdag won de Sunlimited de dagetappe in dezelfde klasse. De Frisian Solar Challenge, de ‘Elfstedentocht op zonne-energie,’ vindt plaats van zondag 22 tot en met zaterdag 28 juni 2008.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sunlimited
Het team van de nieuwste boot van het Hanze Solar Team, de Sunlimited, bestaat uit zeven vierdejaars studenten van het Instituut voor Engineering. Met hun creatie, waaraan ze de laatste maanden dag en nacht hebben gewerkt, wonnen ze gisteren de dagetappe over 25 kilometer van Leeuwarden naar Sneek. Vandaag moest er 41 kilometer worden gevaren van Sneek naar Stavoren en ook die etappe heeft de Sunlimited vanmiddag op haar naam geschreven!

AquaNova
Het Hanze Solar Team AquaNova bestaat uit zes alumnistudenten van het Instiuut voor Engineering, die vorig jaar al ten strijde trokken tijdens de Zeeuwse Zonnebootrace. Zij wonnen afgelopen zondag de Proloog van 10 kilometer.

De Hanze Solar Teams houden een blog bij op hun website www.hanzesolarteam.nl. Hierop zijn alle actualiteiten te vinden.