nieuws

12 jul 2013, 11:11

Groninger wordt van Waddeneiland verwijderd

Een 38-jarige Groninger is door de politie Ameland afgezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft een 38-jarige inwoner van Groningen aangehouden van Ameland . De man vertoonde vervelend gedrag en ondanks diverse waarschuwingen bleef hij doorgaan. Reden voor de agenten om hem aan te houden.


Twee surveillerende agenten waren bij een horecagelegenheid aan de Marten Janszenstraat in Nes en spraken daar met het personeel. De 38-jarige man sprak één van de agenten aan en vroeg hem om zijn legitimatie te tonen. Zijn vriendin trok de man bij de agenten en samen verlieten ze horecagelegenheid. Eenmaal buiten bleef de Groninger voor de kroeg hangen. Hij sloeg op de ruiten en werd door de agenten aangesproken op zijn gedrag.

 

De agenten gingen weer naar binnen om het gesprek met het personeel af te ronden. De 38-jarige liep achter hen aan. Het was inmiddels half twee geweest en daarom werden er geen klanten meer toe gelaten. Dit werd de man dan ook verteld. Hij weigerde te vertrekken. Met de nodige moeite wisten agenten hem naar buiten te krijgen. Eenmaal buiten begon op de ruiten van de politieauto te slaan. De maat was vol en de Groninger werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Ook daar bleef hij door gaan met zijn vervelende gedrag. Reden om hem met een boot naar de vaste wal te brengen. Hij mocht de nacht door brengen in het cellencomplex van het politiebureau in Leeuwarden.