nieuws

14 okt 2010, 20:08

Groninger verdachte moordzaak Turkse Ilham Benchelh: lichaam onvindbaar

De rechtbank in Groningen heeft de 62-jarige moordverdachte Kasem M. uit Siddeburen op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem nog steeds van de moord op zijn 36-jarige vrouw Ilham Benchelh. Het onderzoek naar haar verdwijning heeft echter tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het OM vroeg vandaag zelf om een einde aan het voorarrest dat al sinds 27 januari loopt. Wat justitie betreft is het niet goed mogelijk om op basis van dit dossier tot een definitieve aanklacht te komen. De officier van justitie is bovendien bang dat het tot nu toe verzamelde bewijs in het strafdossier onvoldoende is voor een veroordeling. De verdenkingen tegen M. rechtvaardigen niet langer een verblijf in de gevangenis. Hij moet daarom voorlopig in vrijheid worden gesteld. Justitie gaat ondertussen wel door met het onderzoek.
De rechtbank ging donderdagmiddag akkoord met het verzoek van het OM en stelt dat naarmate een verdachte langer in voorlopige hechtenis zit, de eisen om hem langer vast te houden ook strenger moeten zijn.
De van oorsprong Turkse Ilham Benchelh verdween op 11 januari uit de woning van het stel in Siddeburen. Ze liet een jong kind achter. Sinds haar verdwijning is letterlijk taal noch teken van haar vernomen. Justitie heeft bloedsporen aangetroffen in de matras van het stel. De twee liepen rond met plannen om te scheiden. Verdachte Kasem B. ontkent iets met de verdwijning van zijn vrouw te maken te hebben. Hij blijft wel verdachte in de zaak.