nieuws

14 dec 2008, 12:12

Groninger studenten “rijden graag tegen vrouwen op”

Van de mannelijke studenten rijdt 70 procent op de dansvloer graag tegen vrouwen op. Uit een onderzoek van de Universiteitskrant (UK) blijkt althans dat zij vinden dat ze op de dansvloer tegen vrouwen mogen oprijden. De UK verrichtte daartoe een peiling onder haar mannelijke en vrouwelijke lezers en ging zelf op onderzoek uit op de dansvloer. De studenten vinden wel dat het verschil maakt of het meisje een kort rokje draagt of een spijkerbroek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de vrouwen is het resultaat omgedraaid: vier van de vijf ondervraagde studentes vindt dat het absoluut niet kan. Aanleiding voor de peiling van de UK waren klachten van vrouwelijke studenten over het uitgaansgedrag van de mannen.


Volgens psycholoog Karlijn Massar van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) komt het misverstand tussen de seksen doordat mannen de seksuele interesse van vrouwen overschatten. „Mannen zijn bij het uitgaan erg bezig met versieren en scoren en verwachten dat vrouwen dat ook wel zullen zijn.” Het blijkt bovendien verschil te maken of mannen in groepen of alleen 'op jacht' gaan.