nieuws

01 sep 2008, 21:09

Studenten leveren ‘gestolen’ verkeersborden in bij Groningse politie

Bij de Groningse politie zijn de eerste verkeersborden ingeleverd door mensen die deze hadden ontvreemd of gevonden en als souvenir op hun kamer hadden geplaatst. Maandag is bij de Groningse politie een actie van start gegaan waarbij mensen deze borden kunnen inleveren zonder dat ze bang hoeven te zijn voor een bekeuring. Na 1 oktober gaat de politie controleren ‘ en als je dan alsnog betrapt wordt, dan ben je echt aan de beurt!’, aldus dinsdag een woordvoerder van de politie

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De eerste dag dat de mogelijkheid werd geopend om zonder angst voor een bekeuring de verkeersborden in te leveren werd een tiental borden ingeleverd bij het hoofdbureau van politie in Groningen. ‘Dat is een mooie start van de actie. Maar we moeten afwachten of er de rest van de maand ook borden binnen komen’, aldus de woordvoerder.
*
Studenten en ook andere burgers kunnen de borden de hele maand september anoniem en zonder strafrechtelijke consequenties inleveren bij alle politiebureaus. Na 1 oktober zal de politie gerichte controles houden. De politie is de inleveractie begonnen, omdat het wegnemen van verkeersborden kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. Daarnaast leidt de gemeente schade door de diefstal van de borden. Het wegnemen of helen van verkeersborden is bovendien een misdrijf. Maar ook andere illegale spullen, zoals winkelwagentjes en vlaggen, kunnen worden ingeleverd.