nieuws

04 jun 2009, 08:08

Groninger Stephan Wieringa Student of the Year

De Groninger student Stephan Wieringa is verkozen tot Student of the Year 2009. Dat maakte Jort Kelder woensdagavond bekend tijdens het finalefeest van de verkiezing in het Amsterdamse Hotel Arena.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Student of the Year verkiezing is een online zoektocht naar de student en studente die als beste beauty & brains combineren. In de voorronde konden bezoekers van Studenten.net en studentotheyear.nl stemmen op uitspraken en foto’s van een van de 184 deelnemers. Tijdens de halve finale werden de 24 halve finalisten getest op hun ‘brains’: een competentietest, een debat en een kennisquiz. De zes overgebleven finalisten hebben vervolgens een fotoshoot ondergaan en konden door het schrijven van een column vlak voor het eind van de verkiezing nog extra stemmen winnen.

De 22-jarige Wieringa studeert Commerciële economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij gaat er, evenals als zijn vrouwelijke collega-winnaar Elaine Steenstra uit Amsterdam, onder andere vandoor met een castingcontract bij Dutch Casting Agency en een reis naar Kreta.