nieuws

04 feb 2003, 00:12

Groninger schaakkampioenschap voor basisscholen (v.a. 8 feb)

Op zaterdag 8 februari organiseert de Stichting SO-ON i.s.m. RABO-bank Groningen voor de 15e maal het schaakkampioenschap voor basisscholen van de stad Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het toernooi wordt gehouden in het Augustinus College, aan de admiraal de Ruyterlaan 37. Er wordt een deelnemersaantal van ongeveer 175 kinderen verwacht. Het jeugdschaken is in de stad Groningen enorm populair. Niet alleen wordt er op veel scholen schaakles gegeven, maar ook steeds meer kinderen schaken in clubverband bij een van de drie schaakclubs met een jeugdafdeling (naast SC Groningen, ook SV Lewenborg, en Staunton). Dit toernooi is de ideale manier op scholen en verenigingen met elkaar in contact te brengen.
Het toernooi, dat voor iedereen die op een basisschool in Groningen zit, toegankelijk is, begint om 9.00 uur. Na negen partijen worden om 16.30 uur de prijzen uitgereikt. Naast het scholenklassement zijn er ook prijzen te winnen voor de beste schakers uit elke groep en meisjes. Bovendien zijn er vele verrassingsprijzen. Naast het toernooi is er een snelschaakshow met Jan-Joris Groenewold, een van de sterkste jeugdspelers van het Noorden en geven diverse jeugdspelers van de SO-ON schaakselectie een simultaan. Het inschrijfgeld voor het toernooi bedraagt 3 Euro per persoon. Aanmelding is mogelijk t/m donderdag 6 februari. Favorieten zijn Mehran Kamali (Heerdstee), Milan Mostertman, David Slagter (Annie MG Schmidt) en Robin Westermann( Nassau). Bij de scholen lijkt de kampioen van vorig jaar, de Annie MG Schmidt ook dit jaar de grootste kanshebber.