nieuws

14 jul 2011, 11:11

Man (22) rijdt met auto dwars door muur woning in Haren binnen

Een 22-jarige man reed gisteravond pardoes met zijn auto een woning in Haren binnen. Hij botste tegen de stoel van de bewoner die op dat moment rustig televisie zat te kijken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 22-jarige man, afkomstig uit Hoogezand, is gisteravond door de politie aangehouden nadat hij met zijn auto een woning aan Blekenweg in Haren was binnengereden. De 82-jarige bewoner zat op dat moment tv te kijken en werd met stoel en al door de woning geschoven.

Wonder boven wonder bleven zijn verwondingen beperkt tot wat schaaf- en snijwonden. De woning was zwaar beschadigd. De hulpdiensten waren aanwezig en de auto moest worden afgesleept.

De alcomobilist is meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse uit dat de man 0.85 promille (357 ug/l) alcohol in zijn bloed had.

Toen de agenten het rijbewijs wilden invorderen bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had. De verdachte was echter van mening dat hij wel een rijbewijs heeft en krijgt de gelegenheid om dit alsnog in te leveren. De politie maakt proces-verbaal op tegen bestuurder. Hij kon na verhoor het bureau verlaten.