Nieuws

Groninger politie zoekt blauwe snorfiets

De politie in Groningen doet onderzoek naar een incident dat woensdagmorgen plaatsvond in de Nieuweweg in Groningen. Die ochtend werd door drie mannen een blauwe snorfiets weggenomen van een man die in die straat was gevallen.De politie in Groningen doet onderzoek naar een incident dat woensdagmorgen plaatsvond in de Nieuweweg in Groningen. Die ochtend werd door drie mannen een blauwe snorfiets weggenomen van een man die in die straat was gevallen.


Leestijd: 1 minuut

Hoewel de politie inmiddels een 22-jarige Groninger heeft aangehouden voor mogelijke betrokkenheid, is de snorfiets nog niet teruggevonden.
Woensdagmorgen rond 6.50 uur reed een 63-jarige inwoner van Groningen door de Nieuweweg. Getuigen hoorden een knal en zagen dat de man van zijn snorfiets was gevallen. Drie onbekenden leken hulp te bieden. Het slachtoffer liep echter naar de getuigen toe en vertelde dat de snorfiets was weggenomen door het drietal. Het slachtoffer moest vanwege een hoofdwond naar het ziekenhuis.

Dankzij een goede omschrijving wist de politie donderdag een 22-jarige jongen aan te houden. De politie denkt ook te weten wie de andere twee personen zijn. De politie wil echter ook weten waar de snorfiets is. De kans bestaat dat de blauwe Tomos, met het kenteken 39-FFZ-1 tussen het Damsterdiep en de wijk Beijum is gedumpt. Degene die weet waar het rijwiel is, of meer informatie heeft over het incident, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).