nieuws

02 nov 2010, 10:10

Groninger politie waarschuwt gebruikers bedrijfsauto’s

Dieven hebben het in Groningen steeds vaker voorzien op bedrijfsauto’s. De politie waarschuwt de eigenaren van deze busjes dan ook alert te zijn. Sinds eind oktober zijn er bij de politie zeventien aangiftes binnengekomen van inbraken in bedrijfsauto’s waarbij gereedschappen en materialen werden gestolen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen weekend hebben in Groningen en Haren vijf auto-inbraken plaatsgevonden waarbij elektrische boren, zagen en andere gereedschappen zijn gestolen. De 17 aangiftes die sinds vorige week zijn gedaan, komen uit de hele provincie. In totaal werden in de provincie in die periode 55 auto-inbraken gepleegd. In diverse gevallen bleek er niets uit de auto te zijn weggenomen, maar ontstond er wel veel schade.

De politie adviseert autobezitters en –gebruikers waardevolle spullen uit het voertuig te halen. Bij bedrijfsauto’s die vol met gereedschappen en materialen staan, is het raadzaam om deze altijd op een gesloten en beveiligd terrein te plaatsen. Is dit niet mogelijk, dan is het verstandig de auto onder een lantaarnpaal te plaatsen of op een plaats waar veel sociale en zichtbare controle is.