nieuws

06 mei 2012, 16:04

Politie zet inbrekende hond op YouTube filmpje

De Groningse politie heeft voor het eerst een filmpje op YouTube gezet waarin een inbreker is te zien in gezelschap van zijn hond. De politie hoopt dat Groningers ofwel de hond ofwel diens baasje herkennen. De hond is bovenin in beeld te zien. Het gaat om een dier met een vrolijke krul in z'n staart die kwispelt terwijl z'n baas aan ramen morrelt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een verdachte die in januari in een buurtcentrum aan de Diamantlaan in Groningen had ingebroken, en die dit in februari weer pobeerde.


Op zondag 1 januari rond middernacht werd er ingebroken in een buurtcentrum aan de Diamantlaan in Groningen. Er werden meerdere flessen drank weggenomen. Op zondag 12 februari werd er tussen 01.00 uur en 03.00 uur ’s nachts weer geprobeerd om bij hetzelfde buurtcentrum in te breken. Op camerabeelden is te zien dat iedere keer dezelfde verdachte in beeld is. Beide keren gaat het om iemand die een hond bij zich heeft.


De politie is zich er van bewust dat het niet om heel duidelijke camerabeelden gaat maar hoopt dat mensen de combinatie van de man met de hond herkennen. De politie vermoedt dat het gaat om iemand die uit de buurt komt.

Tips
De politie heeft beelden van de poging inbraak op haar YouTubekanaal, www.youtube.com/politiegrn, gezet. De tijdstippen op de camerabeelden komen niet overeen met de daadwerkelijke tijd van de poging inbraak. Herkent u de degene in beeld of heeft u meer informatie over de inbraak, bel dan met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).