nieuws

28 jun 2012, 11:11

Groninger pinpasdief met babbeltruc te bewonderen op YouTube

Een handige pinpasdief met een babbeltruc gaat het - als het goed is - nu heet onder de voeten krijgen. De man was bejaarden steeds te slim af, maar de Groningse politie heeft hem op film staan en hoopt hem nu op te kunnen sporen met behulp van You Tube.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In mei zijn meerdere oudere mensen het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De verdachte keek bij een supermarkt in de wijken Vinkhuizen en Selwerd in Groningen vermoedelijk de pincode af bij de kassa. Vervolgens werden de slachtoffers buiten door hem aangesproken. De man sprak de hen aan dat er ketchup op hun jas zat. Hij hielp hen mee om de jas zogenaamd schoon te maken. Tijdens het schoonmaken zag de verdachte kans om de pinpas weg te nemen. Daarna pinde hij met de gestolen pas.

De politie waarschuwt vooral oudere mensen voor bovenstaande praktijken. Omdat ouderen zich vaak minder bewust zijn van soortgelijke babbeltrucs, is het familie en naasten aan te raden om ouderen voor soortgelijke praktijken te waarschuwen.
De politie heeft beeldmateriaal van de verdachte op haar YouTube kanaal gezet,

 www.youtube.com/politiegrn

Herkent u de man op de beelden of is u een soortgelijk iets overkomen en heeft u nog geen contact met de politie opgenomen? Bel dan met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).