nieuws

13 dec 2013, 15:03

Groninger nieuwjaarsfeest alleen voor mutsen

Groninger nieuwjaarsfeest alleen voor mutsen

Het grote nieuwjaarsfeest op 1 januari 2014 voor en door Stadjers gaat toch door. Het feest vindt plaats in de Euroborg en wordt geopend door burgemeester Ruud Vreeman. Alleen mensen met een muts op mogen naar binnen. En niet zomaar eentje: alleen de dragers van een wintermuts met daarop een tekening van striptekenares Barbara Stok hebben toegang.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit jaar kom je dus niet binnen met kaartje, maar door een muts op te zetten. De mutsen zijn vanaf vrijdag 13 december voor 5 euro te koop bij het VVV kantoor, de Belg Waterloo en de fanshop van FC Groningen. Meegebrachte kinderen van mensen met een muts op mogen gratis naar binnen. Er zijn maar 2000 mutsen gemaakt om ze toch een beetje bijzonder te houden.

“Het nieuwjaarsfeest heeft twee ondertitels,” aldus  Dirk Nijdam, directeur van Marketing Groningen. Eén daarvan is ‘Happy city’, verwijzend naar het onlangs gepresenteerde onderzoek waaruit bleek dat Groningers de gelukkigste Europeanen zijn. “Dan kun je niet zonder feestje het nieuwe jaar in”, vindt Nijdam. De tweede ondertitel is ‘voor en door Stadjers’. Want: het moet een laagdrempelig en sympathiek feest worden voor een brede doelgroep. Zo komt er een zestal podia met verschillende soorten muziek, zoals pop, jazz en latin.

Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor GasTerra.